GhidPitesti CinemaCity Cataloage Pitesti

Gradina Zoologica din Pitesti

Afisari: 8334   E-mail    Print    Messenger    Verificat
util_e41aab15cc98bbb7cbd02e46bf4c77cc.jpg
  Localizare pe Harta Pitesti

  Strada:  Padurea Trivale

Gradina Zoologica din Pitesti, situata in parcul natural al padurii Trivale, adaposteste un numar de peste 130 de animale, din 39 de specii, de la tigri siberieni la caprele de Camerun.

Gradina Zoologica din Trivale este in acest moment pe locul 4 in tara din punct de vedere al dotarilor si al investitiilor realizate in ultimii ani. Autoritatile locale au alocat in perioada 2000 - 2009 suma de 3 milioane de lei pentru reabilitarea si modernizarea Gradinii Zoologice din Pitesti, precum si pentru atingerea standardelor cerute de Uniunea Europeana. Inca 1,2 milioane de lei vor fi cheltuite pentru realizarea iluminatului ambiental si a aleilor pietonale. Primaria Pitesti are in plan aducerea la Pitesti a unor animale de la Gradini Zoologice aflate in desfiintare, fiind în discutii cu conducerea Gradinii Zoologice din Bucuresti pentru aducerea la Pitesti si a unor girafe.

Gradina zoologica se afla in Parcul Trivale din Pitesti. Parcul se intinde pe aproape 7.000 ha si a fost amenajat in anul 1900, in 1939 Padurea Trivale fiind declarata monument al naturii. Terenul variaza de la plan la accidentat, altitudinea fiind cuprinsa intre 290 m, in Lunca Argesului) si 430 m, in Plaiul Foii. Raritatea padurilor de stejari termofili, diversitatea vegetatiei, insemnatatea fitogeografica deosebita confera rezervatiei forestiere Padurea Trivale o importanta majora.
 Top